ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30

Hétvégén: zárva

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

Öntözőrendszer: tavaszi előkészületek

Év végén minden gondos öntözőrendszer-tulajdonos odafigyel az öntözőrendszer víztelenítésére, hogy gondtalanul telhessenek a téli fagyos hónapok. A várva várt tavasz beköszöntével viszont lassan szükség lesz újra az öntözésre: hamarosan elérkezik az idő az öntözőrendszer szezonnyitó üzembe helyezésére.

 

Bár az öntözőrendszer alkatrészei teljes nyugalomban pihentek a hó alatt, a tavaszi indításnál érdemes a szokásosnál nagyobb figyelmet szentelni a helyes beállítások, a jó működés ellenőrzésére.

Helyezzük óvatosan nyomás alá az öntözőrendszert. A zónákat egyesével nyissuk meg, és tüzetesen vizsgáljuk át az öntözőrendszert a következő szempontok szerint:

 

  • csőtörés, szivárgás nyoma;

  • a szórófejek jó szögbeállítása;

  • a szórófejek megfelelő szórási távolsága;

  • a csepegtetőcsövek egyenletes csöpögése;

  • a szórófejek magassági helyzete a talajszinthez képest.

 

Ha minden megfelelő ill. a szükséges korrekciókat elvégeztük, jöhet az automatika beprogramozása. Itt ügyeljünk arra, hogy tavasszal ugyan már igényelhetnek vizet a növények, de korántsem annyit, mint nyáron! Az öntözési idők megállapításánál figyelembe kell venni, mennyi csapadék esett a tél folyamán és kora tavasszal - száraz tél után a kertnek nagy szüksége van az öntözésre.