ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30
Szombaton: zárva

Vasárnap: zárva

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

Az öntözőrendszer bemutatása

 

Itt meggyőződhet arról, hogy az automata öntözőrendszer számos előnnyel rendelkezik. Az öntözés létjogosultsága eddig sem volt kérdés.

Öntözés spray szórófejekkel

Minden kertbarát tudja, hogy öntözés nélkül nincs szép kert. Javarészt a víz jelenti a növények szépségét, vitalitását, a pázsit zöldjét – a víz maga az élet. A magyarországi éghajlat sajátosságaiból adódóan öntözés nélkül nem lehet kialakítani és fenntartani azt a zöld környezetet, amire mindannyiunknak oly nagy szüksége van, mert a csapadék mennyisége és eloszlása nem esik egybe a növényzet igényeivel. Mesterségesen kell hát pótolni a hiányzó vízmennyiséget, ezért szükséges a vízpótló öntözés.

A kézi öntözés – legyen szó locsolókannáról vagy kerti locsolófejről  mindenképpen időt rabló tevékenység. Olykor persze jólesik álldogálni a kertben és hallgatni a víz csobogását, de az unalomig ismételt kötelező esti program előbb-utóbb nyűggé válik. És hát öntözés helyett ki ne töltené szívesebben a szabadidejét pihenéssel, játékkal, barátokkal a kertben?

 

Erre jelent gyógymódot az automata öntözőrendszer.

 

PS spray szórófej fldbe építve - metszet

Az öntözőrendszer a kerti növények, a pázsit, a bokrok, virágok igényényeinek mindig a lehető legjobb módon felel megSzámukra az a legfontosabb, hogy a kellő mennyiségű vizet a megfelelő időben kapják. Az automatikus öntözőrendszer lehetővé teszi, hogy a kerti öntözés a mi közreműködésünk nélkül történjen, így nekünk már csak az örömök jutnak. Szabadsága idejére sem kell szívességet kérnie senkitől: az öntözőrendszer felügyelet nélkül, megbízhatóan működik távollétében is.

 

Az esetek túlnyomó többségében, nagyon kevés kivételtől eltekintve a teljes öntözőrendszer a föld alá van telepítve, ezáltal egyrészt láthatatlan (olyannyira, hogy egy beállt rendszernél olykor időbe telik megtalálni az öntözőrendszer alkatrészeit), másrészről nem zavarja a kert gondtalan használatát. Nincsenek tekergőző slagok a füvön vagy a járdán, nem botladozunk ide-oda letett és ottfelejtett kerti locsolófejekben, sőt az ezek alatt elsárgult fű látványa sem szomorít minket. Tehát az öntözőrendszer látszólag mintha ott sem lenne, viszont az öntözés sohasem marad el.

 

...az öntözés sohasem marad el.

Pro-C öntözésvezérlő automata

 

Hogyan lehetséges ez? A föld alatt csövek, mágnesszelepek és szórófejek vannak. Mindig a vezérlőbe táplált program határozza meg, melyik kertrészben működjön éppen az öntözés, ennek megfelelően „irányítja” a föld alatti láthatatlan alkatrészek sokaságát. Mi ebből csak annyit veszünk észre, hogy az addig rejtett szórófejek kiemelkednek a földből, elindul az öntözés, majd a nekik szánt idő letelte után visszabújnak a földbe. Az öntözőrendszer számos további feladatra képes, például figyeli az esőt, lehet vele műtrágyázni a kertet, hűteni lehet a tetőn keresztül a házat, sőt van, aki a kutya friss vizéről is az öntözőrendszer keretein belül gondoskodik – a lehetőségek csaknem korlátlanok!

 


 

tovább: Az automata öntözés előnyei