ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30
Szombaton: zárva

Vasárnap: zárva

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

Salakos teniszpálya öntözése

Miért fontos a salakos teniszpályák öntözése?

 

A salakos teniszpályák öntözése elengedhetetlen. Függetlenül attól, hogy éppen épülő, vagy már meglévő sportpályáról van szó, gondoskodni kell a megfelelő öntözésről. A klubok sokszorkézi erővel oldják meg a teniszpálya öntözését, de ezzel egy (vagy több) ember értékes idejét és rengeteg vizet pocsékolunk el. Egy automata öntözőrendszer időt és pénzt spórol, tökéletesen működik. A teniszpálya-öntözés azonnal látható hatása a portalanítás. Akár két játszma közötti időben is be lehet indítani az öntözőrendszert egy gyors portalanításra. A rendszeres teniszpályaöntözés nem látható, de jól érezhető hatása pedig a teniszpálya rugalmas szerkezetének megtartásában jelentkezik.

 

Az egyenletes öntözés itt is legalább annyira fontos, mint egy labdarúgópálya esetében. Mivel a játéktér teljes egészében salakos és ezt a teret ki is használják a teniszezők, nem maradhat szárazon semmi.

 

Jellemző megoldások az egyenletes teniszpálya-öntözésre

A salakos teniszpályák öntözésére a legelterjedtebb megoldás az acélköpenyes Hunter I-20. Az I-20 teniszpálya-szórófej megfelelő (3,5-6 bar) nyomás mellett, visszafogott vízmennyiséggel nagy területeket képes megöntözni, nem ritka eset, hogy egy teniszpálya egy öntözési zóna (sőt: ez az ideális). A kiemelkedő rész rozsdamentes acélból készül. A hagyományos műanyag szórófejek hamar tönkremennek a salak miatt, ezzel szemben az inox teniszpálya-szórófejek tartósak és nagyon megbízhatóak.

 

Egy öntözőrendszer sok alkatrészből áll össze, a jellemző, fő alkatrészek azonban kicsi és nagy öntözőrendszernél egyaránt megegyeznek.

A sportpálya-öntözőrendszer a vízforrástól főcsappal és szűrővel indul. Az indító szerelvények után kezdődik a csőhálózat, amihez csatlakoznak a mágnesszelepek.

A mágnesszelepekhez csatlakoznak a zónavezetékek, ezek szállítják a vizet a szórófejekhez. Ezek az alkatrészek a föld alatt helyezkednek el, a szórófejek csak az öntözés idejére emelkednek ki a földből, zavartalan és biztonságos sportpályahasználatot, minőségi sportélményt biztosítva.

A felszínen található az öntözőrendszer vezérlő automatika és a hozzá kapcsolódó eső- vagy időjárásérzékelő.

 

Az ajánlatkéréshez szükség van egy pontos, méretarányos rajzra az öntözendő területről. Szükséges a rajzon feltüntetni a vezérlő lehetséges felszerelési helyét, illetve a vízforrást (vízvételi helyet) is.

A vízforrás adatait minél pontosabban tudnunk kell:

- hálózati víz esetén víznyomás, csőátmérő és a rendelkezésre álló percenkénti vízmennyiség;

- kút esetén a kút vízhozama, mélysége, a vízoszlop magassága, valamint - ha van - a szivattyú típusa szükséges a pontos tervezéshez.