ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

ICD 200 dekóder ACC dek. automatikákhoz

2 szelep működtetéséhez

ACC dekóderes vezérlőhöz

- teljesen vízhatlan kivitel

58.260,- Ft + ÁFA

Ár: 73.990,- Ft

Mennyiség: db

Részletes termékleírás

A dekóderes rendszer előnyei

A dekóderes rendszerrel rengeteg kábelt lehet megtakarítani. Jelentős előnye, hogy akár 99 ört is lehet működtetni egyetlen kéteres vezetékkel, ahelyett, hogy közel 100 vezetéket húznánk be, mint a hagyományos telepítésnél. Ezzel munkát és számos egyenként vezetett vezérlő kábelt lehet megtakarítani.

A dekóderes rendszer rugalmas. Egy öntözőrendszeren belül a dekóderkábel útvonalához hozzá lehet férni, az útvonal bármelyik pontján egy új zónát később is be lehet kapcsolni egy új dekóder segítségével, a gyep és a kert minimális rongálásával. A dekóderkábel útvonalát meg lehet szakítani és T alakban el lehet vezetni, követve a csővezeték nyomvonalát, ezzel megszűnik a vezeték pazarlása.

A dekóderes rendszer a villámcsapásnak ellenáll. Amíg a hagyományos öntözőrendszer nincs védve a villámcsapástól, a dekóderes rendszernél kevesebb vezeték van a földben, és ha jól szerelik, kiváló földelése és villámvédelme van. Ahol gyakoriak a villámlások, igen népszerű ez a rendszer.

A dekóderes rendszert könnyű programozni és könnyen lehet hibát keresni. Útvonalanként csak egy kéteres kábel van, és egyetlen dekódermodul a dekóderek működtetéséhez, a modul vizsgálatra is fel van készítve. A vezérlő operációs rendszere azonos a normál ACC vezérlőjével, így a programozás mindenkinek könnyű, aki az ACC vezérlőt ismeri.

 

Az ICD DEKÓDER MŰKÖDÉSI ELVE

Egy öntözőrendszert a vezérlőtől nagy távolságokig  merészkedve, rugalmasan lehet a dekóderes rendszerrel vezérelni egy kéteres dekóderkábel segítségével. A vezérléshez a kisfeszültségű rendszereknél szükséges vízálló dekóder és közvetlenül a földbe telepített vezeték szükséges. A vezetéket ott kell megszakítani, ahol a zónaszelep van, a dekóderkábel ereit sorban össze kell kapcsolni az útvonal mentén lévő dekóderekkel. A dekódereket összekötjük a 24V-os váltóáramú szolenoiddal, a szelep vagy más hasonló készülék egyedi működtetésére. Minden egyes dekódernek külön címe van, a címükre érkező jelet és a szolenoid működtetéséhez szükséges áramot az egyetlen vezetékpár továbbítja. Ekképpen az ACC vezérlő egyetlen kéteres vezetékkel 99 zónát tud egyenként működtetni.

JELLEMZŐK ÉS ELŐNYÖK

PARAMÉTEREK

Alkalmazható dekóderek:
1-, 2-, 4- és 6-zónás szelepdekóder ill. ICD-SEN ézékelő-dekóder.

 

A dekóder legnagyobb távolsága a vezérlőtől:

2 mm2-es vezetéknél 3.000 m;
3,3 mm2-es vezetéknél 4.500 m.

 

A dekóder programozása alapvetően a vezérlővel történik. Utólagos átprogramozás a dekóder kiszerelése után lehetséges a vezérlővel, de a Hunter ICD-HP készülék segítségével a dekódert a helyszínen is lehet programozni, nem kell a dekódert lekötni a bekötő vezetékéről.

 

A vezérlő kijelzője és nyomógombjai megkönnyítik a dekóder programozását a vezérlőnél.

 

A vezérlő kijelzőjén látható a dekóder működése és az ellenörző adatok.

 

Akár 99 zóna is működtethető a dekóderekkel.

 

Az ACC vezérlőbe kéteres vezetékből 6 különálló érpárt  köthetünk

TÍPUSOK

ICD-200 szelepdekóder

 

MÉRETEK

- magasság: 9,2 cm

- szélesség: 3,8 cm

- mélység: 1,27 cm

 

Vissza az előző oldalra

Nincs termék a kosárban

Öntözőrendszer-telepítés, öntözési megoldások, automata öntözőrendszer, öntözéstechnika

Kulcsrakész megoldások:

Hunter öntözőrendszer.

Öntözés, öntözéstechnika, automata öntözőrendszer

Öntözés a legolcsóbban:

MyHunter öntözőrendszer.

Öntözési hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Keresztnév

E-mail cím