ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30
Szombaton: zárva

Vasárnap: zárva

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

Közeleg a tél - öntözőrendszerek víztelenítése

Az ősz beálltával az öntözőrendszerek működése háttérbe szorul, a karbantartásuk ideje viszont ekkor jön el. A teljes fagy elleni biztonságot egyedül a kompresszoros kifúvatás jelenti.

 

A fagyhatár 50-100 centiméter mélyen van, a talaj összetételétől függően. Ez alatt az érték alatt nem kell tartanunk a csövekben levő víz megfagyásától. Az öntözőrendszer alkatrészei jellemzően 25-30 centiméter mélységben helyezkednek el, idáig gond nélkül eljut a hideg. Ha a csövekben, idomokban, szórófejekben pihenő vizet engedjük megfagyni, hatalmas károkat okozhatnak az öntözőrendszerünkben. Igaz lehet ez még a szivattyúra is, amennyiben nem fagymentes helyen van, vagy nincs felkészítve a télre.

Ez ellen nyújt közel 100%-os védelmet a víztelenítés. Még az első fagyok beállta előtt célszerű elvégezni ezt az általában egy-két órás műveletet. A megfelelő helyre csatlakoztatva a kompresszorunkat, minden egyes öntözési körbe külön-külön levegőt fújunk mindaddig, amíg már csak levegő és némi vízpermet távozik a fúvókákon keresztül. Akár körönként többször is elvégezhetjük, ha szükséges. Így szinte teljesen vízmentesek lesznek az alkatrészek, a benn maradt víz mennyisége elhanyagolható. Ezzel felkészítjük a rendszert a télre, így már nyugodtan várhatjuk a fagyot és nem kell tartanunk a tavaszi kellemetlen meglepetésektől és a költséges javításoktól.

 

További információkat itt talál a kompresszoros víztelenítésről.