ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30
Szombaton: zárva

Vasárnap: zárva

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

Öntözés a legolcsóbban

 

Az öntözőrendszer nem feltétlenül kerül horribilis összegekbe: vannak megoldások, melyekkel csökkenthetők a költségek. Röviden összefoglalva: a professzionális öntözés legolcsóbb megoldását mutatjuk be.


Sok kertbarát fejében az él, hogy az automata öntözés megvalósítása kisebb kertek esetén is komoly százezrekbe kerül, esetleg a hetedik számjegy felé kacsingat.

 

Nyilván van oka arra, ha ezt gondolja. Talán kapott már olyan árajánlatot, amit vastagabban fogó ceruzával írtak. Esetleg ismerősei példáját hallva vonta le a következtetéseket.

A valóság az, hogy amellett, hogy mindennek megvan az ára, korrekt feltételekkel és megfelelő utakon járva akár feleannyiból is megvalósítható az öntözőrendszer. Hogyan? És mihez képest?

 

...akár feleannyiból is megvalósítható az öntözőrendszer.

 

Tételezzük fel, hogy árajánlatot kér.
A komplett öntözőrendszer-árajánlat több alapvető tételből áll össze: anyagköltség, munkadíj, kiszállási költségek, ilyen-olyan címeken kitalált számok. Ezek végösszege, amiért elvileg kap egy "kulcsrakész" öntözőrendszert, valóban komoly magasságokba szökhet.

 

Tegyük fel, hogy az ajánlat teljesen korrekt.
Azaz nincsenek benne a szakma normáitól elrugaszkodott és a körülmények által nem indokolt számok. Ebben az esetben egy olyan számmal néz szembe, ami reális képet ad az öntözőrendszer bekerülési áráról.

 

Hogyan lehet ezt csökkenteni?
Nincs értelme sorolni a rosszabbnál rosszabb ötleteket. Viszont a legeszerűbbet leírjuk:

Öntözz Magad!

Építse meg saját kertjébe saját öntözőrendszerét saját maga, és ezzel nemcsak hogy az öntözőrendszer kb. felét megspórolhatja, de minden nap büszkeséggel és jóleső örömmel tölti majd el a tudat, hogy: Igen, megcsináltam!

 

Nem tetszik az ötlet? Megépítjük szívesen. De azért gondolja meg.

 


 

vissza: Tévhitek az öntözés körül tovább: Öntözz Magad!