ikon_nyitvatartas.png
Nyitva tartás

 

H-P.: 8:00-15:30
Szombaton: zárva

Vasárnap: zárva

 :: öntözési szaktanácsadás

:: öntözőrendszer-tervezés

:: öntözéstechnikai szaküzlet

:: öntözőrendszer-alkatrészek

ikon_penzvisszafizetes.pngEltévesztette?
Meggondolta magát?
Visszafizetjük!

részletek...

Öntözz Magad!

 

Íme egy kis bátorítás a vállalkozó kedvű bizonytalankodóknak, egy kis megerősítés a magabiztosabbaknak. Röviden összefoglalva: a professzionális öntözés legolcsóbb megoldását mutatjuk be.


Korábban említést tettünk arról, hogy az öntözőrendszer nem kizárólag szakemberek által telepíthető. Arról is olvashatott, hogy milyen feltételekkel szabad belevágni egy ilyen munkába. Ezeket boncolgatjuk most egy kicsit.


Öntözés a kerti faházból

Ha már kiválasztotta a legszimpatikusabb márkát, feltérképezte a kapcsolódó szolgáltatásokat, ismeri, milyen feltételekkel vásárolható meg az áru és mennyi a garancia a termékekre, majd eldöntötte: saját maga fogja megépíteni az öntözőrendszert, a vásárlást követően kezdődhet az építés. Semmi kétség: élete egyik legizgalmasabb munkája lesz ez.

 

Az előkészületek

Otthon alaposan át fogja tanulmányozni a kapott tervdokumentációt. A papíron látható körök, szimbólumok, vonalak a jelmagyarázat segítségével könnyen egységes rendszerré kovácsolódnak, a kertben sétálva kirajzolódik a leendő öntözőrendszer röntgenképe. Hogy hol lesznek a szórófejek, mekkorát fognak öntözni, hol lesznek a szelepek, hova kerül az automatika...

 

Rotoros szórófej beállítása öntözés közbenAz építés 

részletezett anyaglista útmutatása szerint a garázsasztalon csoportokba válogatja az alkatrészeket, világossá válik, mi hova kerül, minek mi lesz a feladata. Ott helyben, amit össze lehet állítani, már össze is állítja.

A telepítési útmutatóban írtak figyelembe vételével megkezdi a terv szerinti kitűzést, megjelöli a szórófejek helyét, kijelöli az árkok nyomvonalát, majd ki is ássa azokat.
Telepíti a mágnesszelepeket, lefekteti a csöveket, felszereli a szórófejeket, és már kerül is vissza a föld az árkokba. Semmi nem okoz gondot, hiszen a háztartásban megtalálható szerszámokkal megoldható minden munkafázis.

 

A vége

A vezérlő és az esőérzékelő felszerelését követően már „fehér kesztyűs” munkák vannak hátra: elektromos kötözgetés, szórófejek beállítása, finomhangolás, beprogramozás.

 

Ennyi. Nem is olyan rémisztő, igaz?

 


 

vissza: Öntözés a legolcsóbban